Уряд України посилить боротьбу з "тіньовими зарплатами" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України посилить боротьбу з "тіньовими зарплатами"

Казна та Політика
2734
Кабінет міністрів України має намір посилити роботу з виявлення фактів ухилення від оподаткування при виплаті заробітної плати, зобов’язавши заступника глави кожній податковій інспекції направляти інформацію про найбільш ризикові підприємства в податкову міліцію.
Відповідна ініціатива міститься в меморандумі про економічну політику, направленому українським урядом Міжнародному валютному фонду (МВФ).
“Ми вдосконалимо систему виявлення фактів ухилення від оподаткування при декларуванні заробітної плати через систему виявлення ризиків в оцінці платників податків. З цією метою ми покладемо відповідальність на заступника голови податкової інспекції за поліпшення узгодження фонду заробітної плати та прибуткового податку”, – йдеться в документі.
Передбачається, що робота з виявлення найбільш ризикових платників податків буде вестися, виходячи з низки індикаторів, що включають підозріло високу частку співробітників у компанії, які отримують мінімальну зарплату. Згодом ця інформація буде спрямовуватися до податкової міліції.
Крім того, в уряді мають намір змінити внутрішні процедури фінансового обслуговування платників податків, що “дозволить використовувати податкові декларації для ідентифікації незадекларованої заробітної плати”.
В Кабінеті міністрів також сподіваються, що внесені в парламент у вересні урядові законопроекти з податкового адміністрування будуть прийняті вже в кінці жовтня. Зокрема, планується виключити розмежування для великих платників податків при виборі центру обслуговування платників податків з адміністрування їхніх податків, а також об’єднати всіх великих платників податків в єдиному офісі обслуговування, скасувавши їх регіональне розмежування при адмініструванні податків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас