ЦБ Австралії зберіг рекордно низьку ставку в 2,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Австралії зберіг рекордно низьку ставку в 2,5%

Світ
129
Резервний банк Австралії (РБА) у вівторок, 2 вересня, зберіг базову процентну ставку на рекордно низькому рівні в 2,5% річних, на якому вона утримується 13 місяців поспіль.
“Самим розсудливим, очевидно, буде підтримка стабільності процентних ставок”, – заявив глава РБА Гленн Стівенс.
Він озвучив прогноз регулятора, згідно з яким темп росту споживчих цін залишиться в межах цільового діапазону в наступні 2 роки. При цьому Стівенс підкреслив, що вкладення в сировинний сектор показують значне скорочення.
Рішення ЦБ Австралії відповідає прогнозам більшості аналітиків, тому ні фондовий, ні валютний ринки не відреагували на цю новину.
Дефіцит рахунку поточних операцій країни в період квітень-червень склав з урахуванням сезонних коливань 13,7 млрд австралійських доларів. Негативне сальдо за I квартал було змінено до $ 7,8 млрд з $ 5,7 млрд.
Економісти в середньому очікували показник за II квартал на рівні $ 14 млрд. Чистий іноземний борг країни в II кварталі виріс на 0,2% відносно січня-березня і досяг $ 865 млрд.
Кількість дозволів на будівництво або реновацію будинків і апартаментів в позаминулому місяці підвищилося на 2,5% порівняно з червнем. У перерахунку на річні темпи підйом склав 9,4%, свідчать дані бюро.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас