Концерн "Калашніков" з початку року збільшив виробництво на 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Концерн "Калашніков" з початку року збільшив виробництво на 40%

Світ
730
Збройний концерн “Калашніков” з початку року збільшив обсяг виробництва приблизно на 40% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це сьогодні журналістам на прес-конференції розповів т.в.о. голови Удмуртії Олександр Соловйов.
“Якщо порівнювати з 2013 роком, у них вже приблизно 39-42% зростання обсягів. А якби ще накладали ембарго США, то зростання у них вже цього року було б дуже значне”, – сказав він.
Т.в.о. голови Удмуртії додав, що нині на концерні активно оновлюється верстатний парк.
Основними завданнями “Калашнікова” на 2014 рік є інтеграція підприємств в концерн, оптимізація витрат, підвищення ефективності роботи і вихід на нові ринки, а також ефективне управління брендом “Калашніков”, зазначив раніше голова концерну Олексій Криворучко. В планах розвитку “Калашнікова” – вийти на окупність протягом двох років, для чого холдингу доведеться вдвічі наростити випуск продукції і виробляти 150 тис одиниць стрілецької зброї за рік.
За підсумками першого кварталу іжевський збройний концерн збільшив випуск стрілецької зброї в 2,3 рази порівняно з аналогічним періодом минулого року до 31 тис одиниць.
Міністерство фінансів США 16 липня оприлюднило додатковий список санкцій, в який входять громадяни, а також компанії та організації РФ і України. До них увійшли чотири холдинги “РОСТЕХ”, в тому числі збройний концерн “Калашніков”, продукцію якого заборонили постачати в Сполучені Штати.
Концерн постачав до США громадянську мисливську та спортивну зброю, у тому числі популярний карабін “Сайга” (цивільний варіант автомата Калашнікова) під різні боєприпаси, а також карабіни “Лось”, “Барс”, “Соболь”, “Рекорд”, мисливські рушниці. “Калашніков” виготовляв також напівавтоматичні рушниці “Сайга-12” для поліцейських підрозділів США.
Раніше заступник гендиректора “Рособоронекспорту” Ігор Севастьянов повідомляв журналістам, що контракт між “Калашніковим” та “Рашн вепон Компані” (Russian Weapon Company) на постачання стрілецької зброї в США не розірвано, а заморожено.
Концерн “Калашніков” – найбільший російський виробник бойової автоматичної і снайперської зброї, керованих артилерійських снарядів, а також широкого спектра цивільної продукції – мисливських рушниць, спортивних гвинтівок, верстатів та інструменту. Завод працює з 1807 року. “Калашніков” об’єднав найбільші державні підприємства стрілецької галузі Росії – НВО “Іжмаш” і ВАТ “Іжевський механічний завод”. Продукція постачається до 27 країн світу, в тому числі до США, Великобританії, Німеччини, Норвегі, Італії, Канади, Казахстану і Таїланду.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас