Мертвий, але дуже потрібний: Росія хоче конфіскувати все майно Березовського - незалежно від місця його знаходження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мертвий, але дуже потрібний: Росія хоче конфіскувати все майно Березовського - незалежно від місця його знаходження

Світ
1246
Генеральна прокуратура РФ має намір конфіскувати майно покійного російського олігарха Бориса Березовського. Про це повідомили в прес-службі відомства.
«Генпрокуратура Росії має намір домагатися максимального відшкодування збитку, заподіяного Березовським, і конфіскації злочинно нажитого ним майна незалежно від місця його знаходження та формальної приналежності іншим номінальним – підставним власникам», – йдеться в повідомленні.
Крім того, повідомляється, що в Виправному суді Марселя (Франція) знаходиться на розгляді кримінальна справа за обвинуваченням громадянина Франції Жана Луї Борда. Йому інкриміновано здійснення у співучасті з Березовським легалізації (відмивання) злочинно нажитого майна шляхом проведення угод купівлі-продажу маєтків «Клоше де ля Гаруп» і «Шато де ля Гаруп» на середземноморському узбережжі Франції (мис Антіб).
«Зазначені об’єкти нерухомості були придбані на кошти, викрадені в Російській Федерації Березовським та учасниками створеного ним транснаціонального злочинного співтовариства», – відзначає відомство.
Генпрокуратура РФ підкреслює, що знаходиться в постійній взаємодії з французькими компетентними органами, отримуючи необхідну інформацію про хід судового процесу за обвинуваченням Борда. За його результатами буде прийматися рішення про можливу конфіскацію маєтків на мисі Антіб на користь Росії і російських компаній, що є потерпілими від дій Березовського. У порядку цієї взаємодії минулого тижня в Генпрокуратуру Росії з Міністерства юстиції Франції надійшов офіційний текст постанови Суду великої інстанції Марселя від 17 червня про накладення арешту на маєток «Шато де ля Гаруп».
Відносно маєтку «Клоше де ля Гаруп» за клопотанням Генпрокуратури РФ ще в липні 2007 року Басманний райсуд Москви виніс постанову про арешт, в порядку виконання якого Суд великої інстанції Марселя наклав на маєток судову іпотеку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас