У Росії запропонували створити єдину соболину біржу - щоб "підвищити контроль над оборотом і видобутком" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії запропонували створити єдину соболину біржу - щоб "підвищити контроль над оборотом і видобутком"

Світ
146
Керівник Мінприроди Росії Сергій Донський доручив опрацювати питання щодо створення в країні єдиного оператора з експортного продажу хутра – єдиної соболиної біржі. Як повідомляє прес-служба міністерства, це розраховано на те, щоб навести порядок у сфері експорту цінного хутра, а також підвищити контроль над оборотом і видобутком соболя.
«Необхідно мінімізувати незаконний оборот продукції з соболя. Якщо сьогодні впритул не зайнятися чорним ринком його збуту, то дуже скоро Росія може позбутися монополії на виробництво і здобич цієї цінної тварини», – заявив міністр.
За даними Мінприроди, в останні 10 років обсяг продажів шкурок соболя дворазово перевищував встановлений ліміт його здобичі. У сезоні полювання 2012 – 2013 років легальний видобуток соболя склав 200 тисяч особин (ліміт становить близько 400 тисяч). При цьому обсяг продажів на аукціонах шкурок соболя, що йдуть в основному на експорт, доходить до 700 тисяч на рік.
Донський пояснив, що тварин, впольованих понад встановлений ліміт, реалізують через офіційні аукціонні майданчики. Це призводить до зниження закупівельних цін і шкодить промисловикам.
Мінприроди також планує розробити правила обігу продукції полювання на соболя, в тому числі впровадити принцип декларування. Донський підкреслив, що соболь потрібно включити до Переліку особливо цінних видів диких тварин. «Це дозволить встановити серйозну кримінальну відповідальність за незаконний експорт живих тварин та хутра», – сказав міністр.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас