Американська економіка стрімко зростає: ВВП США в II кварталі піднявся відразу на 4,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська економіка стрімко зростає: ВВП США в II кварталі піднявся відразу на 4,2%

Світ
397
ВВП США в другому кварталі 2014 року виріс на 4,2% в перерахунку на річні темпи – це найзначніший підйом з третього кварталу 2013 року, свідчать переглянуті дані міністерства торгівлі країни.
Попередня оцінка становила 4%, і аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували її перегляд зі зниженням до 3,9%.
В I кварталі поточного року американський ВВП скоротився на 2,1%.
Споживчі витрати, на частку яких припадає близько 70% економіки США, виросли в другому кварталі на 2,5%, як і повідомлялося раніше. Їх підвищення, зокрема, пояснюється максимальним за майже п’ять років збільшенням витрат на товари тривалого користування. Експерти в середньому прогнозували перегляд до 2,4%.
Споживчий сектор додав 1,7 процентного пункту (п.п.) до зростання американського ВВП в минулому кварталі.
“Справи в економіці явно йдуть краще. Витрати компаній відновлюються. Ми побачимо поліпшення споживчих витрат в найближчі місяці”, – заявив головний економіст High Frequency Economics по США Джим О’Саллівен.
Корпоративні витрати збільшилися в квітні-червні на 8,1%, що є самим сильним результатом з перших трьох місяців 2012 року. Компанії нарощують вкладення в устаткування на тлі поліпшення доходів.
Інвестиції в будівлі і споруди підскочили на 9,7%, а не на 5,3%, як повідомлялося раніше, зростання закупівель устаткування переглянуте з 7% до 10,7%.
В переглянутих даних про ВВП міститься перша оцінка корпоративних прибутків в США, які виросли в II кварталі кращими темпами за чотири роки: доподатковий прибуток підскочив на 8% після скорочення на 9,4% кварталом раніше.
Крім того, негативний вплив зовнішньої торгівлі на ВВП виявився менше, ніж передбачалося: темпи підвищення експорту змінені з 9,5% до 10,1%, імпорту – з 11,7% до 11%.
Індекс PCE Core (Personal Consumption Expenditures, Excluding Food & Energy), який уважно відслідковує Федеральна резервна система при оцінці ризиків інфляції, у другому кварталі підвищився на 2,1% після підйому на 1,2% в попередні три місяці при попередній оцінці і очікуваному підвищенні на 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас