Для банків, показники яких погіршились, встановлено "певні обмеження" - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для банків, показники яких погіршились, встановлено "певні обмеження" - НБУ

Кредит&Депозит
1985
Правління Національного банку України 26 серпня 2014 року прийняло постанову № 529 “Про окремі питання діяльності банків” (далі – Постанова № 529). Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці НБУ у Facebook.
Постанова № 529 розроблена з метою зменшення впливу на діяльність банківської системи обставин, що спричинені тимчасовою окупацією території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, запровадженням надзвичайного режиму роботи банківської системи на території Донецької та Луганської областей та девальвацією національної валюти, наслідками чого стали, зокрема, порушення економічних нормативів, збільшення обсягу негативно класифікованих активів та розміру сформованих резервів для відшкодування можливих втрат за ними, збиткова діяльність банків.
Для банків, показники яких погіршились внаслідок зазначених вище причин, Постановою № 529 встановлено певні обмеження щодо здійснення окремих операцій, які можуть наразити їх на додаткові ризики, та вимогу розробити і надати Національному банку України детальні плани заходів щодо усунення негативних наслідків. Прийняття Постанови № 529 сприятиме підвищенню рівня захисту інтересів вкладників та кредиторів.
Національний банк сприяє зменшенню впливу на...   Національний банк України
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас