Kia Motors вкладе більше $ 1 млрд у будівництво заводу в Мексиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Kia Motors вкладе більше $ 1 млрд у будівництво заводу в Мексиці

Фондовий ринок
68
Південнокорейська Kia Motors Corp. інвестує більше $ 1 млрд у будівництво заводу на півночі Мексики, виробництво автомобілів на якому планується почати в 2016 році, пише The Washington Post.
Підприємство потужністю 300 тис. машин в рік буде розташовуватися в штаті Нуево-Леон, неподалік від кордону з Техасом (США).
Раніше про інвестиції в автомобільну промисловість Мексики заявили й інші великі світові компанії. У липні германська BMW повідомила про намір вкласти $ 1 млрд в спорудження заводу для виробництва автомобілів класу “люкс” в штаті Сан-Луїс-Потосі, який запрацює в 2019 році.
До цього Daimler і Renault-Nissan оголосили про плани витратити $ 1,6 млрд на підприємство з випуску машин компакт-класу під брендами Infiniti і Mercedes.
Мексика приваблива для автомобільних компаній досить низьким рівнем зарплат, близькістю до США, а також угодами про вільну торгівлю з 45 країнами.
Kia Motors заснована в 1944 році і є найстарішим автомобільним підприємством Південної Кореї. Компанія входить в одну з найбільших промислових груп Південної Кореї Hyundai-Kia.
Дев’ять заводів компанії розташовані в Південній Кореї, Китаї, США, Словаччині та Росії. Штат перевищує 47 тис. осіб. Дилерські автосалони Kia працюють більш ніж в 150 країнах світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас