Президент Франції: кризи в Іраку, Західній Африці та в Україні не можна вважати регіональними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Франції: кризи в Іраку, Західній Африці та в Україні не можна вважати регіональними

Світ
904
Кризові ситуації на Близькому Сході і в Україні, в Іраку і в країнах Західної Африки не є регіональними проблемами і мають глобальне значення, тому все світове співтовариство має мобілізуватися на боротьбу за їх врегулювання. З такою заявою виступив президент Франції Франсуа Олланд.
“Ці кризи не можна більше вважати розрізненими і регіональними, це – глобальні та міжнародні загрози”, – підкреслив глава держави, звертаючись до керівників дипломатичних місій Франції в усьому світі в рамках щорічної наради французьких послів.
Як підкреслив Олланд, ситуація з поширенням епідемії вірусу Ебола в країнах Західної Африці, наступ ісламістів в Іраку, конфлікт на сході України – це все не є для Франції та Європи “зовнішніми викликами”. “Все це стосується нас безпосередньо, майже особисто”, – вказав французький лідер.
Франція, додав він, продовжить робити всі можливі дії для врегулювання даних кризових ситуацій. Головним зовнішньополітичним пріоритетом для Парижа є “дії в ім’я миру і безпеки в світі”, резюмував Франсуа Олланд.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас