Реформування податкової системи в Україні буде успішним, якщо будемо готовими до компромісних рішень - голова ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реформування податкової системи в Україні буде успішним, якщо будемо готовими до компромісних рішень - голова ДФС

Казна та Політика
324
Зміни у податковій системі є першим кроком до реформування економіки України. Про це заявив Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус під час засідання Економічної ради громадських організацій, галузевих асоціацій та організацій роботодавців, яке відбулося сьогодні в Українському союзі промисловців і підприємців.
«Наша мета – побудувати оптимальні та ефективні стосунки з бізнесом. Україна переживає непрості часи, і тому ми всі маємо з максимальною відповідальністю підходити до реалізації цілей та завдань, які ставлять перед нами Президент та Уряд. Реформування податкової системи буде успішним, якщо ми будемо готовими до компромісних рішень», – наголосив Ігор Білоус.
За його словами, Державна фіскальна служба є чи не єдиним відомством, що проводить постійний відкритий діалог з підприємцями для створення цивілізованих та партнерських стосунків між державою та бізнесом.
«Ми не просто реформуємо податкову систему, ми хочемо покращити свої відносини з платниками податків, ми хочемо підвищити культуру сплати податків, і ми також усвідомлюємо, що без кадрової реформи і змін усередині ДФС ці реформи не відбудуться», – підкреслив керівник ДФС.
Характеризуючи запропоновані зміни у податковій системи, Ігор Білоус, зокрема, підкреслив, що вони викличуть і ланцюгову реакцію реформ в інших відомствах.
У свою чергу, Президент УСПП Анатолій Кінах закликав усіх, хто формує державну політику, до відповідальних дій, які будуть враховувати реальний стан економіки України.
«В нас абсолютно немає протиріч в контексті головної ідеї концепції удосконалення податкової системи, яка спрямована на прозорість, рівні умови, і не тільки на зниження тіньового сектору економіки, а й на створення рівноправних партнерських відносин між державою і платником податків. Це для нас має принципове значення. Ми будемо й далі формувати наші пропозиції, особливо коли концепція вже буде поступово трансформована в конкретні законопроекти», – підкреслив Анатолій Кінах.
Учасники засідання також висловили ряд зауважень та пропозицій, які, зокрема, стосувалися реформування податку на прибуток, електронного адміністрування ПДВ, запровадження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, створення Служби фінансових розслідувань тощо.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас