Привіт, нова батьківщина: близько 200 біженців з України відправили в Магадан з Сімферополя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Привіт, нова батьківщина: близько 200 біженців з України відправили в Магадан з Сімферополя

Світ
8350
В Магадан сьогодні в 22:00 за місцевим часом прибули майже 200 біженців з Луганської та Донецької областей, повідомляє інформаційне агентство MagadanMedia.
Рейс №3004 з біженцями на борту вилетів із Сімферополя до Магадан, здійснивши додаткову посадку в Якутську. В аеропорту Туймаада з борту літака зійшли більше 180 осіб. Решта продовжили свій шлях до Колими.
Агентство повідомляє, що тимчасово біженців розмістять в гуртожитках професійних училищ. Надалі біженці з Донбасу зможуть стати “учасником програми з переселення співвітчизників з-за кордону” або повернутися в Україну. Більшість з прибулих після проходження медичної комісії поїдуть в райони Магаданської області до роботодавців, які можуть надати житло.
“Якщо переселенці захочуть брати участь в держпрограмі з переселення співвітчизників з-за кордону, вони будуть усі працевлаштовані і роботодавці будуть їм надавати житло, або вони будуть перебувати в пунктах тимчасового розміщення, – розповіла начальник Відділу федеральної міграційної служби Росії по Магаданській області Жанна Августова.
Також вона зазначила, що багато біженців воліють виїхати в інші суб’єкти Російської Федерації. “Ось підійшла сім’я і кажуть:“У нас родичі в Тюмені, ми хотіли виїхати туди. Але нам сказали, що на Тюмень вже квота розподілена, їдьте в Магадан! “- зазначила вона.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас