Порошенко поставив крапку в розпуску Верховної Ради - оприлюднений його указ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко поставив крапку в розпуску Верховної Ради - оприлюднений його указ

Казна та Політика
760
Указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів українського парламенту опублікований на сайті президента України Петра Порошенка в середу.
Указ №690/2014 датований 27 серпня.
Вибори призначені на 26 жовтня.
“Керуючись частиною другою статті 77, частинами 6 та 7 статті 83, пунктом 1 частини другої статті 90 Конституції України та відповідно до пунктів 7 і 8 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: 1. Припинити достроково повноваження Верховної Ради України сьомого скликання. 2. Призначити позачергові вибори до Верховної Ради України на 26 жовтня 2014 року”, – йдеться в документі.
Кабінету міністрів доручено забезпечити фінансування позачергових виборів до Верховної Ради.
Указ набирає чинності з дня його опублікування.
Як повідомлялося, 25 серпня президент України П.Порошенко заявив про рішення достроково припинити повноваження Верховної Ради 7-го скликання.
В той же день у зверненні до українського народу президент заявив, що дострокові парламентські вибори відбудуться 26 жовтня 2014 року.
При цьому він підкреслив, що позачергові вибори “не знімають відповідальність з Верховної Ради за долю країни”. “Депутати працюватимуть до обрання нового парламенту. Головне, що їм потрібно зробити – вже у вересні ратифікувати Угоду про асоціацію з ЄС”, – заявив глава держави.
В середині липня коаліція депутатських фракцій, що сформували в березня 2014 року уряд України, розпалася після виходу з її складу депутатських фракцій “УДАР” і “Свобода”.
Згідно з Конституцією України, розпад коаліції і неможливість сформувати нову протягом 30-днів, дає президенту право розпустити парламент і призначити позачергові вибори.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас