Обсяг імпорту товарів з країн ЄС за півроку зменшився на $2 млрд - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг імпорту товарів з країн ЄС за півроку зменшився на $2 млрд - нардеп

Казна та Політика
248
Обсяг імпорту товарів з країн ЄС зменшився в порівнянні з I півріччям 2013 року на 2 млрд 154,6 млн дол. США, що в процентному відношенні складає майже 18%. Про це повідомив народний депутат, член депутатської групи “За мир і стабільність” Євген Мураєв.
За його словами, такі дані відображені в звіті Державної статистики “Про соціально-економічне становище України за січень-липень 2014 року”.
“Згідно з цим звітом, обсяг експорту товарів та послуг України за I півріччя 2014 склав майже 34 млрд дол. США, а імпорту – 30 млрд дол. США. Порівняно з минулим роком експорт скоротився на 6%, а імпорт – на 18%”, – зазначив політик.
Він також зазначив, що цього року зовнішньоторговельні операції проводились з 206 країнами світу. Зокрема, найбільші імпортні поставки товарів надходили з Росії (29,1%), Китаю (8,9%), Німеччини (8,2%) та Польщі (5,2%).
Крім того він повідомив, що за січень-липень 2014 року, порівняно з минулим роком, ціни зросли практично на всі сільськогосподарські продукти.
“Разом з тим ми спостерігаємо незначне зниження цін лише на деякі групи рослинництва, наприклад масло і зернові, а також на деякі групи тваринництва, зокрема на сметану і мед. Загалом же ситуація постійно погіршується. Подорожчання ціни на хліб є найкращим відображенням катастрофічної економічної ситуації в Україні”, – зазначив Є.Мураєв.
Крім того, народний депутат констатував значну заборгованість по заробітній платі.
“Серед регіонів, найбільша питома вага працівників, яким не виплачена заробітна плата, зафіксована в моїй рідній Харківській області”, – сказав Є.Мураєв.
Враховуючи наведені дані, політик порекомендував уряду звіряти свої гучні заяви щодо виконання реформ в Україні зі справжнім станом економічного розвитку країни.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас