Столична влада домагатиметься скасування незаконних "земельних" рішень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столична влада домагатиметься скасування незаконних "земельних" рішень

Казна та Політика
258
Столична влада домагатиметься скасування незаконних “земельних” рішень і перегляду справ у судах, рішення про виділення землі в Києві будуть публічними і прозорими.
Як повідомляє прес-служба Київського міського голови Віталія Кличка, про це міський голова заявив під час інспектування демонтажу незаконної забудови на бульварі Дружби Народів, 38 перед земельною ділянкою посольства Туреччини в Україні.
Мер Києва зазначив, що через земельні махінації міський бюджет щорічно втрачає до 50 млрд грн.
“Ми бачимо на цій ділянці незаконне будівництво на червоній лінії, там, де воно заборонене. Порушені всі норми міського будівництва. І таких незаконних забудов в Києві величезна кількість. Ми почали демонтаж. Це – не єдина незаконна будівля, яку ми прибираємо за рішенням суду. Тенденції “підкилимних” схем минулої влади покладено край. Усі рішення про виділення землі в Києві будуть публічними і прозорими”, – зазначив В.Кличко.
Київський міський голова розповів, що на місці незаконного будівництва на бульварі Дружби Народів після демонтажу конструкції з’явиться сквер.
“Ця ділянка використовуватиметься як зелена зона для всіх киян. Зелених зон у Києві має бути більше”, – зазначив В.Кличко.
Як уточнює прес-служба мера, уряди України і Туреччини 11 років тому домовилися про взаємне виділення земельних ділянок в Анкарі та Києві для будівництва приміщень дипломатичних місій. Турецькій стороні виділили 43 сотки за адресою бульвар Дружби Народів, 38.
Київрада у 2007 році передала в оренду на 5 років фізособі ділянку, що межує з місцем майбутнього посольства. Але замість “тимчасових легкозбірних конструкцій”, як значилося в документах, перед ділянкою посольства Туреччини почалося капітальне будівництво. З’явився фундамент і каркас. Турецька сторона подала позов на власника ділянки до Окружного адміністративного суду Києва. Суд прийняв рішення на користь міста. Столична влада обіцяє демонтувати незаконне будівництво протягом 10 днів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас