Кабмін має намір затвердити 1-й етап реформи державних контролюючих органів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін має намір затвердити 1-й етап реформи державних контролюючих органів

Казна та Політика
740
Уряд України має намір затвердити перший етап реформи державних контролюючих органів, що передбачає істотне скорочення їх контролюючих функцій, повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання уряду.
“Зараз найкращий час для скорочення, ліквідації та реорганізації ряду контролюючих органів. Сьогодні уряд прийме рішення про перший етап їх реформи”, – сказав прем’єр.
Він уточнив, що за результатами першого етапу реформування з 1032 контролюючих функцій державних контролюючих органів залишиться тільки 680, а з 56 контролюючих функцій центральних органів виконавчої влади – 27.
“Навіть якщо всередині уряду виникне дискусія про доцільність чи недоцільність (ухвалення рішення – ІФ), то я, як глава уряду, відразу заявляю – це рішення вже прийнято і назад дороги немає”, – сказав А.Яценюк.
У свою чергу віце-прем’єр міністр – міністр регіонального розвитку будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман в ході презентації реформи на засіданні уряду підкреслив, що рішення щодо скорочення контролюючих органів буде прийнято після широкого обговорення в експертному та діловому середовищі.
Він також додав, що в рамках реформування необхідно буде внести зміни практично в 178 законів та підзаконних актів, а також змінити 78 актів уряду.
“Нам необхідно це робити зараз і невідкладно з тим, щоб новий уряд, який буде сформовано після виборів, діяв вже за новими правилами”, – резюмував В.Гройсман.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас