Виробництво високоточних деталей "ЛугМаш-43" вивезено до Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробництво високоточних деталей "ЛугМаш-43" вивезено до Росії

Фондовий ринок
6413
ТОВ “Луганський машинобудівник-43”, що спеціалізується на випуску прецизійних механічних деталей і вузлів, перенесло виробничі потужності до Чувашії (РФ).
“Прийняти непросте рішення про перенесення виробництва в Росію керівництву підприємства довелося після того, як цехи були практично повністю зруйновані в результаті артобстрілів. Зараз знайдено відповідне приміщення, підключаються верстати, відремонтована їдальня”, – повідомляє видання в середу.
Згідно з повідомленням, “ЛугМаш-43” 12 років працював в основному на російський ринок, “тому і евакуюватися разом з колективом і обладнанням власники бізнесу вирішили в Росію”.
“Цехи потрапили під обстріл, і верстати довелося вивозити під кулями… Правда, половина верстатів застрягла на митному складі в російському Донецьку”, – йдеться в публікації.
За словами виконавчого директора підприємства Микити Друз’єва, які наводяться в публікації, в Росію переїхав весь “основний склад” працівників підприємства.
За інформацією Держстату України, на підприємстві працювало до 20 осіб.
Основна спеціалізація ТОВ “ЛугМАш-43” – виробництво деталей, вузлів і устаткування для машинобудівної, нафтогазової, геологорозвідувальної, гірничодобувної промисловості. Крім того, в числі видів діяльності – розробка і створення нестандартного машинобудівного устаткування, прес-форм, литформ, штампів.
У 2013 році завод отримав чистий дохід у розмірі 3,4 млн грн (у 2012 році – 4,9 млн грн).
За даними Держреєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців власниками підприємства є російське ЗАТ “Донецький машинобудівник” (51%), зареєстроване в Москві, а також родина Друз’євих (найбільший пакет 24,3% належить громадянину Росії Сергію Друз’єву).
За даними СПАРК на 2010 рік, власником ЗАТ “Донецький машинобудівник” також є Сергій Друз’єв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас