Україна в I півріччі скоротила експорт сільгосппродукції до Росії на 31% - Мінагропрод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в I півріччі скоротила експорт сільгосппродукції до Росії на 31% - Мінагропрод

Аграрний ринок
146
Експорт української сільськогосподарської продукції до Росії в січні-червні 2014 р. скоротився на 31% – до $1,011 млрд, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства.
Відповідно до прес-релізу відомства в середу, в двосторонніх торгово-економічних відносинах з Україною Російська Федерація вибрала шлях не взаємовигідного партнерства, а використання торгівельних бар’єрів, обмежень і заборони на українські товари.
“В результаті, за шість місяців поточного року експорт української сільськогосподарської продукції в РФ склав $1,011 млрд, в порівнянні з аналогічним періодом 2013 року, зменшився на 31%”, – зазначають в Мінагропроді.
За словами заступника міністра Андрія Дикуна, від можливих обмежень Росією українського експорту до кінця року найбільші втрати можуть понести кондитерська, м’ясо-молочна, пивобезалкогольна, лікеро-горілчана, виноробна галузі.
Обмежувальні заходи з боку РФ змушують українських експортерів диверсифікувати ринки збуту своєї продукції.
А.Дикун зазначив, що в цілому за підсумками січня-червня експорт української продукції аграрного сектора збільшився на $344,6 млн в порівнянні з аналогічним періодом 2013 року і склав $7,906 млрд.
Основну масу експорту склали зернові культури (більш 37%) і масло (25%).
Як повідомлялося, Росія ввела заборону на постачання молочної продукції, соків, плодоовочевих і рибних консервів, рослинницької продукції та картоплі з України. Уряд РФ планує скасувати тарифні преференції і ввести звичайний тариф Митного союзу для широкої групи українських товарів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас