Зниження врожаю кави в Бразилії стане найдовшим з 1965 року - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження врожаю кави в Бразилії стане найдовшим з 1965 року - прогноз

Аграрний ринок
359
Гірша за десятиліття засуха в Бразилії викликала падіння врожаю кави в поточному сільськогосподарському році і може нашкодити наступному урожаю, призвівши до зниження виробництва кави в країні протягом трьох років поспіль, чого не спостерігалося з 1965 року, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на офіційні прогнози.
Урожай кави в поточному сезоні, який завершується у вересні, може впасти на 18% в річному вираженні – до 40,1 млн мішків, прогнозує Національна рада виробників кави Бразилії. На тлі засухи в 2015 році збори кави можуть скласти менше 40 млн мішків, таким чином, скорочення виробництва кави може тривати три роки і стати рекордно довгим спадом за півстоліття.
В одному мішку міститься 60 кг кави. Бразилія є найбільшим в світі виробником цієї культури, на її припало 36% врожаю в минулому році.
Ф’ючерси на каву сорту арабіка (56% світового виробництва) з початку року подорожчали на 70% на біржі ICE Futures у Нью-Йорку, сильніше від всіх 22 сировинних товарів, що торгуються на ній. За оцінками аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, до кінця року ціни на каву можуть піднятися ще на 20% і скласти $ 2,25 за фунт.
Втім, в останні 4 роки в світі спостерігається надлишок пропозиції кави, що призвело до падіння ф’ючерсів на арабіку в листопаді минулого року до $1 за фунт, мінімальних за 7 років. Така ситуація може зберегтися і в наступному сільгоспроці, який почнеться 1 жовтня: за прогнозом Мінсільгоспу США, в цей період пропозиція кави перевищить попит майже на 1 млн мішків, багато в чому за рахунок рекордного врожаю в Колумбії, другому за величиною виробнику кави в світі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас