Майже 3 тис. незаконних землевідведень під будівництво вилучені з проекту нового Генплану Києва - головний архітектор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже 3 тис. незаконних землевідведень під будівництво вилучені з проекту нового Генплану Києва - головний архітектор

Казна та Політика
369
Департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації (КМДА) виключив з проекту нового Генерального плану Києва майже 3 тис. неправомірно затверджених колишнім складом Київської міської ради відводів землі під будівництво на території зелених зон.
Такі дані наводить прес-служба департаменту з посиланням на його главу Сергія Целовальника у вівторок.
“Ми вилучили з нового Генерального плану земельні ділянки, віддані колишнім складом Київради для того чи іншого будівництва на місці зелених зон, захисних смуг замість дитсадків і шкіл”, – цитується в повідомленні С.Целовальник.
За його словами, доопрацьований проект Генплану Києва розглянуть профільні комісії Київради, а факти з неправомірним землевідведенням – спеціально створена робоча група.
При цьому С.Целовальник висловив надію, що новий Генплан столиці буде розглянутий Київрадою і затверджений найближчим часом.
“Адже чинний Генплан не відповідає містобудівній ситуації, а жити без містобудівної документації, яка є прогнозом розвитку міста на найближчі роки, неможливо. До того ж з 1 січня 2015 року відсутність затвердженого Генплану унеможливить відвід земельних ділянок для містобудівної діяльності”, – пояснив С.Целовальник.
Як повідомлялося з посиланням на секретаря Київради Олексія Рєзнікова, затвердження Київрадою Генплану Києва очікується вже наступної осені.
Раніше, в жовтні 2013 року, начальник комунальної організації “Інститут Генерального плану Києва” (Київ) Сергій Броневицький оцінював вартість реалізації заходів щодо розвитку столиці в рамках проекту Генплану Києва в наступні 15-20 років в цілому в близько 500 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас