На позачергові парламентські вибори необхідно майже мільярд - ЦВК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На позачергові парламентські вибори необхідно майже мільярд - ЦВК

Казна та Політика
345
За рахунок технічних змін до закону “Про вибори народних депутатів” можна заощадити до 140 млн грн.
На проведення позачергових парламентських виборів в Україні 26 жовтня відповідно до норм чинного законодавства необхідно близько 980 млн грн, але шляхом внесення змін до закону можна зменшити цю суму на 140 млн грн. Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.
“Для фінансування всіх витрат на організацію підготовки виборів, передбачених чинним законом, необхідно близько 980 млн грн. Оскільки мова йде про позачергові вибори, відповідні витрати в державному бюджеті на цей рік не могли бути передбачені просто за визначенням”, – заявив Охендовський.
За його словами, кошти на проведення цих виборів відповідно до закону повинні бути виділені Кабінетом Міністрів з резервного фонду бюджету.
“Сумнівів у тому, що вибори будуть профінансовані урядом у повному обсязі, у нас немає”, – зазначив голова ЦВК.
При цьому він підкреслив, що ЦВК “дуже розраховує на якнайшвидше внесення до закону змін, які дозволять скоротити витрати на вибори”.
“Лише відмова від фінансування передвиборної агітації партій та кандидатів за рахунок коштів державного бюджету, за нашими розрахунками, дасть змогу заощадити більш ніж 100 млн грн. Переконаний, що в нинішній економічній і суспільно-політичній ситуації така відмова була б правильним і раціональним кроком. Сподіваюся, зі мною погодяться і народні депутати, від голосування яких залежить те, у скільки майбутні вибори обійдуться українському народу”, – зазначив Охендовський.
В цілому, за його словами, за рахунок технічних змін до закону “Про вибори народних депутатів” можна заощадити близько 140 млн грн.
Нагадаємо, 25 серпня Президент Петро Порошенко достроково зупинив повноваження Верховної Ради сьомого скликання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас