Хедж-фонди втрачають інтерес до золота в очікуванні зростання ставок ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хедж-фонди втрачають інтерес до золота в очікуванні зростання ставок ФРС

Валюта
408
Інвестори втрачають інтерес до ринку золота в зв’язку з очікуваннями, що Федеральна резервна система (ФРС) на тлі ознак стійкого зростання економіки США не буде затягувати з підвищенням відсоткових ставок, що знизить попит на метал як засіб інфляційного хеджування.
Хедж-фонди зменшили ставки на зростання золота втретє за останні чотири тижні, а обсяг відкритих позицій за ф’ючерсами і опціонами в Нью-Йорку знизився майже до мінімального за п’ять років рівня.
Минулого тижня котирування дорогоцінного металу впали на максимальні з кінця травня 2%, внаслідок чого активи золотих біржових фондів (ETF) зменшилися на $1,2 млрд. Під час торгів в понеділок ціна золота з поставкою в грудні опустилася на 0,2%, до $1278,2 за тройську унцію.
З середини липня, коли котирування золота сягали максимальної за 16 тижнів позначки, метал подешевшав на 4,9% на тлі поліпшення ситуації на житловому ринку і в обробних галузях США.
Якщо темпи зростання економіки продовжать перевершувати прогнози, підвищення відсоткових ставок може відбутися швидше, ніж передбачається зараз, заявив 22 серпня голова ФРС Джанет Йеллен. Торік золото подешевшало на 28% на тлі рішення американського центробанку про поступове згортання програми викупу активів.
“Ми вважаємо, що котирування в довгостроковій перспективі збережуть тенденцію до зниження, – зазначив менеджер Stifel, Nicolaus & Co. Чад Морганлендер, що бере участь в управлінні активами на суму близько $160 млрд. – У спокійні часи, коли маятник перестає сильно розгойдуватися, світова економічна ситуація поліпшується і надходять позитивні новини, золото моментально втрачає в ціні”.
Чисті довгі позиції на ринку золота зменшилися за тиждень до 19 серпня на 13%, до 116,92 тис. ф’ючерсів і опціонів, свідчать дані Комісії з термінової ф’ючерсної торгівлі сировинними товарами (CFTC) США. Короткі позиції, або ставки на зниження цін, збільшились на 17%, до 24,44 тис. контрактів, а довгі – зменшилися на 8,5%, до 141,36 тис. контрактів.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас