Республіканці заплатять за судовий процес над Обамою 350 тисяч доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Республіканці заплатять за судовий процес над Обамою 350 тисяч доларів

Світ
424
Палата представників Конгресу США заплатить близько 350 тисяч доларів за ведення судового процесу про притягнення до відповідальності президента країни Барака Обами.
Про це свідчить контракт, який став у понеділок, 25 серпня, надбанням місцевих ЗМІ. Документ підписаний головою комітету з адміністративних питань Палати представників Кендіс Міллер і вашингтонською юридичною конторою BakerHostetler. Її партнер Девід Рівкін представлятиме інтереси законодавців у суді.
Термін дії контракту закінчується 3 січня 2015 року. За його умовами, юристи братимуть за свої послуги 500 доларів на годину. Аналітики в цьому зв’язку нагадали, що мінімальна заробітна плата в США становить майже в 50 разів менше.
“Президент США не може стояти над Конституцією або виходити за її рамки”, – заявила Міллер.
Демократи сприйняли новину про укладення контракту з сарказмом. “Ми, нарешті, дізналися, що республіканці запропонували вашингтонській юридичній конторі контракт на 500 доларів на годину, який був укладений на неконкурентній основі. Він дасть змогу підготувати грунт для імпічменту, його підтримують найбільш радикально налаштовані елементи Республіканської партії”, – прокоментувала цей факт лідер демократичної меншості в палаті Ненсі Пелосі.
Наприкінці липня Палата представників – завдяки республіканцям – прийняла резолюцію, що дозволяє притягти президента США Барака Обаму до відповідальності за перевищення повноважень при проведенні реформи системи охорони здоров’я.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас