"Газпромнафта-Аеро", крупний гравець на ринку авіаційного палива, йде з Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпромнафта-Аеро", крупний гравець на ринку авіаційного палива, йде з Криму

Фондовий ринок
667
“Газпромнафта-Аеро”, великий гравець на ринку авіаційного палива, вирішила відмовитися від роботи в аеропорту Сімферополя. Компанія пояснює цей крок економічними причинами – високими витратами роботи в Криму.
Про те, що “Газпромнафта-Аеро” припиняє працювати в аеропорту Сімферополя, розповів гендиректор однієї з авіакомпаній, що літають до столиці Криму. За його словами, постачальник палива побоюється працювати в Криму через можливі західні санкції.
Авіакомпанії, що здійснюють рейси в аеропорт Сімферополя, сповістили підприємство ВИТЭК (володіє місцевим паливно-заправним комплексом, ПЗК) про те, що з 16 вересня “Газпромнафта-Аеро” припиняє свою діяльність в аеропорту, підтвердила комерційний директор ВИТЭК Зінаїда Грищенко. Причини відходу заправника їй невідомі.
“Газпромнафта-Аеро” працювала в Сімферополі лише декілька місяців, вихід обумовлений економічними причинами, стверджує джерело у “Газпром нефть”. Зважаючи на розташування нафтопереробних заводів та вартість послуг оператора ТЗК, “Газпромнафта-Аеро” не могла надати клієнтам в Сімферополі конкурентоспроможні ціни, вказує він. Найближчі до Криму НПЗ знаходяться в Туапсе (належить “Роснефть”) і Волгограді (ЛУКОЙЛ), а з належних “Газпром нефть” – лише в Москві та Ярославлі. Це відповідає діловій практиці в “Газпром нефть”: наприклад, компанія пішла з аеропорту Казані в кінці 2012 року.
Після відходу “Газпромнефть-Аэро” її місце може зайняти “Роснефть”, яка вже забезпечує 86% продажів авіапалива в аеропорту Сімферополя (через свою “дочку” “РН-Аэро”). Але, за повідомленням компанії, вона почала працювати в Криму лише цього року. Вихід конкурента і можливі причини цього представник “Роснефть” не коментує. Представник ЛУКОЙЛа стверджує, що компанія не присутня в кримському аеропорту.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас