"Нафтогаз" повернув "Газпрому" $10,5 млн "безпідставної плати за транзит" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" повернув "Газпрому" $10,5 млн "безпідставної плати за транзит"

Енергетика
1094
НАК “Нафтгогаз України” не прийняла $10,54 млн, що перераховані ОАО “Газпром” (РФ) як доплата за транзит російського газу територією України в липні і повернула платіж відправнику, повідомляє українська газова монополія у вівторок вранці.
“Нафтогаз” вважає, що цей платіж був здійснений безпідставно, в результаті чого він повернений відправнику”, – наводяться в релізі слова голови правління НАК Андрія Коболєва.
“Нафтогаз України” пояснює, що сформована ситуація пов’язана з неузгодженістю між компаніями щодо визначення розміру ставки транзиту територією України, прив’язаною до ціни поставок російського газу.
Від початку квітня російська сторона наполягає на зміні ціни газу для України з $268,5 за 1 тис. куб. м до $486 за 1 тис. куб. м, тоді як українська сторона вважає односторонню зміну ціни більш ніж на 80% необгрунтованою. “Газпром” перерахував аванс за послуги з транзиту, виходячи підвищення ціни, тоді як, за розрахунками “Нафтогазу”, аванс ще не був витрачений в повному обсязі.
“Нафтогаз України” уточнює, що з 16 червня 2014 року, коли російський монополіст припинив постачання газу для українських споживачів, обсяг транзиту газу з Росії територією України становив 11,6 млрд куб. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас