Індія втратила $210 млрд від незаконних ліцензій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія втратила $210 млрд від незаконних ліцензій

Світ
319
Верховний суд Індії ухвалив рішення про те, що ліцензії, видані на видобуток вугілля з 1993 до 2010 рр., незаконні.
Всі уряди видавали ліцензії державним і приватним компаніям без проведення тендеру, що було несправедливо і непрозоро. Суд має намір розглянути, чи слід скасувати 218 таких ліцензій.
Федеральні аудитори заявляють, що країна втратила $210 млрд, тому що права на розробку вугільних басейну були продані за безцінь.
“Всі дозволи, видані з 1993 до 2010 рр. напередодні аукціонного періоду, були незаконні”, – йдеться в заяві Верховного суду.
У доповіді Рахункової палати сказано, що від продажу вугільних басейнів виграли приватні та державні компанії.
Опозиційні політики звинуватили тодішній уряд в “грабунку країни”, оскільки він продав вугільні родовища без проведення торгів.
Однак рішення Верховного ради зачіпає всі політичні партії, які правили Індією з 1993 до 2010 рр., включаючи нинішню “Бхаратія Джаната”, з членів якої сформовано уряд.
Індія є одним з найбільших виробників вугілля в світі, і більше половини своїх комерційних потреб в енергії задовольняє за рахунок вугілля.
Темпи зростання цін в Індії трохи сповільнилися в липні, проте ослаблення інфляції, імовірно, є тимчасовим, оскільки ціни на продукти харчування зростають на тлі слабких врожаїв сільгосппродукції.
Індекс оптових цін (основний показник інфляції, використовуваний Центробанком країни) збільшився минулого місяця на 5,19% до липня 2013 р. після зростання на 5,43% місяць раніше, свідчать офіційні дані.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас