На розвиток освіти в Криму витратять 60 млрд рублів - обіцяє Росія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На розвиток освіти в Криму витратять 60 млрд рублів - обіцяє Росія

Світ
179
Повний перехід кримських шкіл на російські стандарти забере декілька років. На це в рамках Федеральної цільової програми розвитку Криму і Севастополя до 2020 року буде виділено 60 млрд рублів, з яких 26 млрд – на розвиток загальної та дошкільної освіти. Про це повідомив журналістам у Севастополі міністр освіти і науки РФ Дмитро Ліванов, якого цитує ИТАР-ТАСС.
“Нам вкрай важливо здійснити глибшу перепідготовку вчителів, особливо з гуманітарних предметів. Будуть повністю переоснащені і відремонтовані всі школи, їхні спортивні комплекси та бібліотеки, закуплено необхідне обладнання”, – зазначив він.
На забезпечення переходу системи освіти Криму і Севастополя на російські стандарти цього року з федерального бюджету вже було виділено 5 млрд рублів. На ці кошти проведена переатестація 20 тисяч вчителів, завезено 3 млн підручників, підготовлені до початку навчального року всі школи півострова.
“Ми розуміли, що аналогічного проекту за масштабом і кількістю учнів ще не було. Але ми побачили, що система освіти Криму і Севастополя перебувають у непоганому стані. Недофінансування останніх років дає про себе знати, але людський капітал ми оцінюємо як дуже високий”, – сказав Ліванов. Виконану роботу міністр назвав підготовчим етапом.
Голова відомства нагадав, що цього року абітурієнти Криму і Севастополя вступали до російських вузів на особливих умовах без складання єдиного держіспиту. Школярі цих суб’єктів будуть звільнені від складання єдиного державного іспиту також у 2015 році, а можливо, і в 2016-му, зазначив Ліванов.
“Особливий порядок вступу до вузів збережеться для кримських абітурієнтів і в 2015 році. Щодо 2016 ще подумаємо, чи робити складання ЄДІ обов’язковим. Це залежить від того, як випускники до 2016 року будуть підготовлені”, – сказав він.
Говорячи про учнів шкіл, міністр зазначив, що школярі Криму вже цього року зможуть за бажанням отримувати освіту українською та кримськотатарською мовами. За словами міністра, у наступному навчальному році школярі навчатимуться за старими українськими підручниками та методичними рекомендаціями Міністерства освіти РФ. При цьому до навчального плану будуть внесені серйозні зміни.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас