Ситуація в економіці Перу поліпшується, країна планує обігнати КНР у видобутку міді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ситуація в економіці Перу поліпшується, країна планує обігнати КНР у видобутку міді

Світ
272
Економіка Перу відновлюється завдяки урядовим стимулюючим заходам, що нівелює негативний вплив з боку падаючого експорту металів та інвестицій, заявив міністр фінансів Мігель Кастілла.
ВВП у другому кварталі цього року, як очікується, збільшиться на 5% після підвищення всього на 3,3% в січні-червні, сказав він. Також міністр повторив прогноз, згідно з яким за підсумками всього 2014 року економічне піднесення складе 4,5%, повідомило агентство Bloomberg.
Підйом перуанського ВВП в останнє десятиліття складав в середньому 6,4% на рік, що є найвищим показником серед держав Південної Америки. Це сприяло підвищенню інвестицій у видобувну галузь, проте останнім часом було відзначено зниження інтересу до вкладення коштів в даній сфері. У зв’язку з цим уряду країни минулого місяця довелося вжити стимулюючі заходи загальним обсягом приблизно 1,6% ВВП для того, щоб компенсувати “тимчасові потрясіння” від зниження виробництва металів, рибного борошна і кави, заявив М.Кастілла.
Перу, яка займає зараз третє місце в світі у видобутку міді, планує потіснити Китай і вийти на другу позицію після Чилі. Початок робіт на руднику Toromocho, який належить Chinalco Mining Corp. International, збільшить обсяги виробництва в країні на 100 тис. тонн у другому півріччі.
Запуск видобутку на цій шахті і на руднику Las Bambas збільшить ВВП Перу на 1,2 процентного пункту в 2015 році, в результаті чого темпи економічного зростання в цілому досягнуть 6%, зазначив міністр.
За даними британської дослідницької компанії CRU, торік видобуток міді в Перу склав 1,353 млн тонн порівняно з 1,596 млн тонн в Китаї. При цьому відносно 2012 року Перу збільшила показник на 5,3%, в той час як КНР скоротила видобуток на 1,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас