За 7 місяців Україна провела експортно-імпортні операції на $64,7 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За 7 місяців Україна провела експортно-імпортні операції на $64,7 млрд

Казна та Політика
579
Протягом січня-липня загальний зовнішньоторговельний оборот України склав 64,7 млрд дол. США. Наша держава здійснювала експортно-імпортні операції з партнерами з 210 країн світу, повідомили в прес-службі Державної фіскальної служби України. Так, частка експорту товарів до країн СНД склала 29%, а імпорту – 34%, тоді як в країни Європейського Союзу 33% і 37% відповідно.
За статистикою ДФС, за вказаний період Україна експортувала товари на 33,5 млрд. дол. США. Найбільше українські товари користувалися попитом в країнах ЄС. Експорт з України в ці країни склав майже 11 млрд. дол. США.
Головними споживачами українських товарів серед європейських країн в січні-липні 2014 р. стали Польща, Італія, Німеччина і Угорщина. Обсяги поставок в ці країни склали 16%, 15%, 9% і 9% від загального обсягу українського експорту в ЄС відповідно.
В країни Митного Союзу товари експортовані на більш ніж 8 млрд. доларів США, в тому числі до Російської Федерації – 80% від загального експорту до країн МС. Також 12% і 8% товарів відповідно було експортовано в Білорусь і Казахстан.
В розрізі категорій найбільшим попитом користуються чорні метали та вироби з них, продукція машинобудівної галузі та зерно.
Імпорт товарів в Україну за сім місяців склав 31,2 млрд. дол. США, з яких майже 12 млрд. дол. США – це імпорт з країн Європейського Союзу. Зокрема, з Німеччини – 24% українського імпорту з ЄС, Польщі – 15%, Італії – 8% та Угорщини – 5%.
Також наша країна імпортує товари з країн Митного Союзу. Так, в січні-липні поточного року з цими країнами були проведені імпортні операції на суму 10,3 млрд. доларів, серед них 75% з Російської Федерації, 23% і 2% з Білорусі та Казахстану відповідно. Велику частку українського імпорту складають мінеральні палива, фармацевтична продукція та продукція машинобудування.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас