BP інвестує 9 млрд в автозаправки в Австралії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BP інвестує 9 млрд в автозаправки в Австралії

Енергетика
406
BP, оператор найбільшого нафтопереробного заводу в Австралії, планує витратити 10 млрд австралійських доларів ($9,3 млрд), щоб розширити мережу автозаправок, а також для розвитку нафтогазових проектів, таких як проект Browse.
Компанія відкриє більше десятка нових заправок в найближчі 12 місяців, заявив Енді Холмс, глава австралійського підрозділу BP в інтерв’ю. Він відмовився відповідати на питання про можливі плани компанії щодо поглинання. Компанія витратить близько 2,3 млрд австралійських доларів протягом найближчих п’яти років на нафтопереробний блок, який включає нафтопереробний завод Kwinana в м. Перті.
BP прагне розширювати роздрібний бізнес, незважаючи на зниження нафтопереробки Австралії, в той час як такі компанії, як Trafigura Beheer BV, третій найбільший незалежний нафтоторговець у світі, а також Vitol Group зміцнюють свої позиції в цій галузі. Компанія також витратить понад 1 млрд австралійських доларів на глибоководне буріння недалеко від південного узбережжя, заявляє Холмс.
“Наші можливості пов’язані з тим, що ми орієнтуємося на споживача, – каже Холмс. – Бензоколонки, придорожні кафе або автозаправні станції – ось на чому ми сконцентрували наші зусилля”.
Компанія є власником близько 330 з 1300 автозаправок під брендом BP в Австралії. Компанія призупинить виробництво на НПЗ Bulwer Island в Квінсленді до середини 2015 року, а також може перепрофілювати завод в термінал з прийому палива на тлі жорсткої конкуренції з боку Азії.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас