Кияни заборгували "Київенерго" вже 1,7 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни заборгували "Київенерго" вже 1,7 млрд грн

Енергетика
327
Борг споживачів та міста перед столичною енергокомпанією ПАТ “Київенерго” станом на 20 серпня складає 2 млрд 106,1 млн грн, повідомила прес-служба компанії.
Ця сума складається з 1 млрд 722,1 млн грн безпосередньо боргу споживачів і 384 млн грн боргу Києва з різниці в тарифах. “Найбільшими боржниками за тепло, як і раніше, залишаються ЖЕО Києва – 931,9 млн грн, а також відомчі установи та організації, що фінансуються з бюджету Києва – 741,4 млн грн”, – відзначають в “Київенерго”.
За даними компанії, найгірша платіжна дисципліна у ЖЕО Шевченківського (борг 212,2 млн грн), Голосіївського (153,2 млн грн) та Подільського (113 млн грн) районів. Найбільшим боржником серед комунальних ЖЕО є КП “Центр обслуговування споживачів Шевченківського району”, яке не виплатило “Київенерго” 209,3 млн грн, серед відомчих ЖЕО – ДП “Укржитлосервіс” Держуправління справами (28,8 млн грн), серед ЖБК та ОСББ – ЖК “Академічний-21” (2,2 млн грн).
Серед споживачів, що фінансуються з держбюджету, максимальний борг накопичили освітні установи (що отримують фінансування з районних бюджетів) – 540,5 млн грн, лікувальні установи (що отримують фінансування з міського бюджету) – 144,9 млн грн.
В “Київенерго” нагадують, що за вісім місяців 2014 року компанія оплатила НАК “Нафтогаз України” за газ для виробництва теплової енергії 3 млрд 131,4 млн грн, що на 1 млрд 989,4 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2013 року .
“Очевидно, що факт накопичення заборгованості “Київенерго” за газ перед “Нафтогазом” безпосередньо пов’язаний з незадовільними розрахунками споживачів за теплову енергію перед компанією. Зараз “Київенерго” спільно з КМДА веде роботу, спрямовану на зниження цієї заборгованості для того, щоб у всіх киян була гаряча вода. Водночас НАК “Нафтогаз України” продовжує спекулювати темою боргів за газ навіть при тому, що розрахунки “Київенерго” є найкращими за останні три роки. Ми все ж сподіваємося на конструктивний діалог усіх учасників процесу”, – цитує прес-служба фіндиректора “Київенерго” Тетяну Грязнову.
Як повідомлялося, “Київенерго” експлуатує практично всі енергетичні об’єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас