Продажі будинків на вторинному ринку США в липні виросли до максимуму за 10 місяців, краще прогнозу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі будинків на вторинному ринку США в липні виросли до максимуму за 10 місяців, краще прогнозу

Нерухомість
106
Продажі будинків на вторинному ринку житла в США в липні 2014 року зросли на 2,4% порівняно з попереднім місяцем – до 5,15 млн будинків у перерахунку на річні темпи, що стало максимальним значенням з вересня 2013 року, говориться в звіті Національної асоціації ріелторів.
У червні продажі склали 5,03 млн будинків у перерахунку на річні темпи, а не 5,04 млн, як повідомлялося раніше.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували зниження продажів на 0,5% з раніше зазначеного рівня – до 5,02 млн у річному обчисленні.
Низькі процентні ставки по іпотеці, підвищення цін на житлову нерухомість, зростання зайнятості і зниження обсягів споживчого кредитування в сукупності забезпечують американцям необхідний рівень впевненості, щоб зважитися на покупку житла. Крім того, очікуване зростання зарплат допоможе підтримати відновлення житлового сектора, який розпочав зазнавати труднощів з середини 2013 року.
Житлово-будівельні компанії також демонструють ознаки пожвавлення активності після затишшя в будівельному секторі на початку поточного року.
“Довгостроковий прогноз позитивний. Ринок праці буде оздоровлюватися трохи швидше наступного року, і, коли піде підвищення зарплат, у ринку житла буде надійний фундамент”, – заявив економіст Jefferies LLC Томас Саймонс.
Середня ціна будинку в США в липні зросла на 4,9% порівняно з тим же місяцем роком раніше – до $ 223,9 тис.
Кількість будинків, виставлених на продаж, збільшилася на 5,8% в річному вираженні – до 2,37 млн, максимуму з серпня 2012 року.
При поточних темпах продажів було б 5,5 місяці для реалізації цих будинків, як і в травні з червнем.
Продажі будинків на одну родину на вторинному ринку збільшилися в липні на 2,7% – до 4,55 млн у річному вираженні. Обсяг продажів об’єктів нерухомості, розрахованих на кілька домогосподарств, включаючи таун-хауси та кондомініуми, не змінився, склавши 600 тис. В перерахунку на річні темпи.
Серед покупців будинків в червні 16% становили інвестори, а 29% – люди, що вперше купують нерухомість.
Тим часом продажі будинків, вилучених за борги, склали минулого місяця лише 9% від загального числа угод, що є найнижчим рівнем з 2008 року, коли було розпочато розрахунок цього показника. У червні значення індикатора дорівнювало 11%, рік тому – 15%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас