Черга машин на пором до Криму зникла, а у зворотний бік - зросла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черга машин на пором до Криму зникла, а у зворотний бік - зросла

Світ
4255
Черга автомобілів в порту “Кавказ” на поромну переправу до Криму зовсім зникла, повідомляє Єдина транспортна дирекція (ЕТД). За даними відомства на ранок 21 серпня, в порту “Кавказ” (Краснодарський край) черги машин на Керченську переправу немає. Напередодні в ЕТД повідомляли про десятикратне скорочення автомобільної черги на пором в цьому напрямку за добу – з 400 до 30 машин.
Водночас черга в зворотну сторону – на паром з Криму – зросла на 21 серпня до 1,1 тисячі машин, говориться в повідомленні ЕТД. У попередні два дні в порту “Крим” в черзі перебували до 950 машин.
В даний час автомобілісти чекають у черзі на пором в порту “Крим” приблизно 17-18 годин, повідомляє портал “Керчь.com.ru”. Раніше повідомлялося, що простояти в черзі в Криму для переправи на материк можна було 30-40 годин.
За даними ЕТД, за останню добу через Керченську переправу було перевезено 3784 машини (з порту “Кавказ” – 1399 а/м, з порту “Крим” – 2385 а/м), 22617 пасажирів, з них по “єдиному” квитку – 4527. “На Керченській переправі курсували шість основних поромів, а також додаткові залізничні пороми “Петровськ”, “Анненков” і катамаран “Сочі 1”, – уточнюється в повідомленні відомства.
У Криму 21 серпня запрацює “електронна черга”
Одночасно ЕТД повідомляє, що 21 серпня на накопичувальному майданчику порту “Крим” запрацюють термінали з видачі талонів на пором автомобілістам. Пізніше вони з’являться з обох сторін Керченської переправи, обіцяють в транспортній дирекції.
“Введення електронної черги через спеціальну систему не може бути реалізоване протягом тижня. Система повинна пройти випробування в тестовому режимі, і тільки після цього буде повністю запущена. В майбутньому отримання талона буде здійснюватися через віддалений доступ за допомогою смс-інформування”, – наголошується в прес-релізі.
Керченська переправа є основною транспортною артерією, що зв’язує Крим з Росією. Після приєднання півострова до РФ переправа почала відчувати додаткове навантаження, що особливо проявилося з початком сезону канікул і відпусток. У липні і серпні спостерігалися багатокілометрові черги на пором в бік Криму в порту “Кавказ”, а до середини серпня пристойні черги стали виникати і в зворотному напрямку – з Криму на Кубань.
18 серпня ситуацію на переправі ускладнив шторм. У зв’язку з негодою не працювали залізничні пороми, паром “Севастополь”, катамаран “Сочі 1”, через що в порту “Крим” скупчилося 1,8 тисячі машин, а в порту “Кавказ” – більш 600 машин. Щоб упорядкувати ситуацію, було прийнято рішення ввести на переправі “електронну чергу”.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас