Борг підприємств перед Нафтогазом виріс ще - до 19,8 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борг підприємств перед Нафтогазом виріс ще - до 19,8 млрд грн

Енергетика
197
Станом на 19 серпня заборгованість підприємств-боржників перед НАК “Нафтогаз України” збільшилася на 2,6 млн грн і становить 19,8 млрд грн, повідомили в прес-службі НАК “Нафтогаз України”.
“Станом на 19 серпня 2014 сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК “Нафтогаз України” склала 19,8 млрд. грн. Порівняно з минулим тижнем заборгованість за даними категоріями споживачів збільшилася на 2,6 млн. грн. (0,01%)”, – йдеться в повідомленні.
Також повідомляється, що борг підприємств ТКЕ і ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії становить 89% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії, – майже 10%, борг прямих промислових споживачів – близько 1%.
Як відзначають в компанії, ПАТ “Київенерго” зменшило заборгованість лише на 0,3%.
“Незважаючи на відключення від газопостачання більшості своїх підприємств, ПАТ “Київенерго” зменшило заборгованість лише на 5,9 млн.грн, що становить 0,3% від загального боргу цієї компанії за спожитий природний газ. НАК “Нафтогаз України” ще раз підкреслює, що відключення від газопостачання підприємств ПАТ “Київенерго” відбувається виключно через невиконання ними умов договору поставки і через заборгованість за спожитий природний газ, яка становить 96% від загального боргу міста Києва”, – зазначають в компанії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас