За минулий тиждень було продано ПДВ-облігацій на 583,2 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За минулий тиждень було продано ПДВ-облігацій на 583,2 млн гривень

Фондовий ринок
191
За попередній тиждень на фондовій біржі “Перспектива” було укладено 33 договори з ПДВ-облігаціями другого випуску на загальну суму 583,2 млн грн, повідомляється в прес-релізі біржі.
Договори уклали 14 банків і торговців цінними паперами, проте найбільшу активність проявляє група “Інвестиційний капітал Україна” (ICU).
Як відзначає директор ФБ “Перспектива” Станіслав Шишков, договори з ПДВ-облігаціями укладалися і на ринку РЕПО. “В середньому по укладеним договорам дисконт коливався в межах 16-20%”, – підкреслює Шишков.
При перших угодах по ПДВ-облігаціях дисконт був на рівні 19-20%, однак, як уже писало Delo.UA, навіть ця знижка менше тієї, яку очікували інвестори, враховуючи ризиковість паперів і присутність на ринку вигіднішої пропозицію по ОВДП. Тоді керуючий директор ICU Костянтин Стеценко прогнозував дисконт на рівні 25%, а начальник відділу по роботі з борговими інструментами на локальному ринку ІК Concorde Capital Юрій Товстенко називав цифру в 20-22%.
Нагадаємо, другий випуск цінних паперів Мінфіном відбувся 28 липня, на суму 7 млрд грн, і вже на наступний день були включені до біржового реєстру ФБ “Перспектива”.
ПДВ-облігації були випущені згідно з Реєстром інвентаризації сум податку на додану вартість, задекларованих до відшкодування до 1 січня 2014 року, невідшкодованих на дату набрання чинності Законом України “Про Державний бюджет України на 2014 рік” та підтверджених за результатами перевірок № 1 від 4 липня 2014 року, наданого Міністерством доходів і зборів України та затвердженого Міністром фінансів України.
Сплата процентного доходу по облігаціях і їх амортизація здійснюються кожні півроку, починаючи з 6 січня 2015 року, а дата повного погашення паперів – 22 липня 2019 року.
Перший випуск ПДВ облігацій був здійснений 8 липня цього року на суму 3,5 млрд грн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас