"Укрінтеренерго" залучило в Укргазбанка кредитну лінію на 80 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрінтеренерго" залучило в Укргазбанка кредитну лінію на 80 млн грн

Кредит&Депозит
105
Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності (ДПЗД) “Укрінтеренерго” залучило у Укргазбанка (обидва – Київ) поновлювану кредитну лінію лімітом 80 млн грн.
Згідно з оприлюдненим на веб-порталі “Державні закупівлі” оголошенням ДПЗД, договір сторони підписали 14 серпня.
Як повідомлялося, кошти залучаються строком на один рік під 21% річних.
Фінансування залучено для поповнення обігових коштів “Укрінтеренерго”, включаючи рефінансування кредитних зобов’язань, формування грошового забезпечення (покриття) за гарантіями, виконання інших договірних зобов’язань, в т. ч. розрахунків за куповану електроенергію, газ, вугілля, мазут.
Кабінет міністрів постановою №148 від 7 травня 2014 року визначив “Укрінтеренерго” єдиним, хто здійснюватиме закупівлі електроенергії на оптовому ринку електроенергії України для поставки на окуповану територію Криму.
“Укрінтеренерго” в 2013 році отримало чистий прибуток 3,3 млн грн проти 29,5 млн грн чистого збитку за підсумками 2012 року. Чистий дохід зріс на 9% – до 999 млн грн.
“Укрінтеренерго” управляє Калуською ТЕЦ, займається спорудженням і реконструкцією електроенергетичних об’єктів в Україні і за кордоном.
Раніше компанія також здійснювала поставки електроенергії в усі країни, що межують з Україною, була найбільшим експортером української електроенергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас