Експерти прогнозують стабілізацію курсу долара до кінця місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти прогнозують стабілізацію курсу долара до кінця місяця

Валюта
3817
На думку експертів, скоро ситуація на міжбанку стабілізується. «НБУ періодично виходить з інтервенціями. Виходив він у п’ятницю і вівторок. Нацбанк торгує доларом в межах 13-13,09 грн, учасників ринку це влаштовує, тому курс не буде стрибати далі. Думаю, до кінця місяця долар зафіксується до 13,20-13,40 грн», – вважає президент Украналітцентра Олександр Охрименко.
Втім, як буде себе вести валюта далі – дорожчати або дешевшати, – залежить від багатьох факторів, говорить аналітик МЦПД Олександр Жолудь. «У гривні є шанси зміцнитися до 12 за долар. Але це реально тільки після завершення АТО та врегулювання газового питання, – говорить Жолудь. – На жаль, ці питання поки зависли в повітрі. Тому в кращому випадку гривня зміцнюватиметься повільно. Але це теж стане позитивним знаком для інвесторів». Жолудь упевнений: заспокоїти стрибкоподібну поведінку долара на валютному ринку допоміг би НБУ. «Банкіри повинні знати, коли і з яким курсом виходить регулятор з інтервенціями на міжбанк. Це зробило б поведінку валюти прогнозованою», – відзначає Жолудь.
МВФ. 29 серпня Рада директорів Міжнародного валютного фонду може дати «добро» на виділення Україні другого кредитного траншу в розмірі $ 1,4 млрд. Про це вчора заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Наше джерело в Кабміні підтверджує високі шанси на отримання грошей фонду наприкінці серпня – початку вересня: «Ми виконали всі вимоги МВФ, Вашингтону зараз немає резону нам відмовляти. Для отримання грошей залишилося врегулювати формальності».
Аналітики вважають, що позитивне рішення фонду стане позитивним знаком для стабілізації курсу долара. «Новина про отримання грошей від МВФ може заспокоїти долар на позначці 12,2-12,5 грн, але ефект буде короткостроковим. А щоб курс стабілізувався надовго, потрібні жорсткі дії НБУ – наприклад, приструнити спекулянтів», – вважає екс-член Ради НБУ Василь Горбаль.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас