"Оселедець під шубою" та червона ікра будуть на столах росіян в новорічні свята - Росрибальство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Оселедець під шубою" та червона ікра будуть на столах росіян в новорічні свята - Росрибальство

Аграрний ринок
851
Заступник міністра сільського господарства РФ, керівник Росрибальства Ілля Шестаков впевнений, що “оселедець під шубою” та червона ікра будуть на столах росіян в майбутні новорічні свята і навряд чи ці продукти будуть дорожчі від минулорічних.
“Є побоювання, що ця продукція може подорожчати, але, швидше за все, не буде (дорожче – ІФ)”, – заявив він на прес-конференції у вівторок в Москві, коментуючи ситуацію навколо заборони поставок риби з Норвегії в рамках “продовольчого ембарго” .
За словами І.Шестакова, найближчим часом Росрибальство вийде з пропозицією про субсидування поставок оселедця з Далекого Сходу в центральні регіони Росії. “Саме у оселедця частка залізничних тарифів складає до 35%, в лососі тариф не такий значний через високу ціну цієї риби”, – сказав він.
Крім того, Росрибальство наполягатиме на пріоритетності поставок російської риби з Далекого Сходу в центр країни. “Ми пропонуємо розглянути можливість пріоритетних відправок риби таким чином, щоб РЖД ставила рефсекції з рибою в пріоритетному порядку”, – сказав він.
Характеризуючи ситуацію в цілому у зв’язку з забороною поставки риби в рамках санкцій, І.Шестаков заявив, що російські риболови зможуть повністю забезпечити країну рибою, “питання тільки в її асортименті”. Він вважає, що гурмани не отримають французьких креветок, а далекосхідні креветки дещо поступаються їм. “Але з точки зору продуктової лінійки, продуктового рибного набору кардинально ніщо не зміниться”, – сказав він.
І.Шестаков заявив, що російські риболови вже відгукнулися на прохання Росрибальства скоротити поставки риби на експорт, а компанії-постачальники вже почали переговори з країнами, які не підпали під санкції, в тому числі з Фарерськими островами і Гренландією.
Глава Росрибальства також повідомив, що цього року вилов риби в РФ складе 4,28 млн тонн, що трохи нижче торішніх 4,3 млн тонн. “Але з урахуванням того, що експорт може скласти 1,8 млн тонн, а імпорт – понад 1 млн тонн, можна говорити про забезпеченість рибною продукцією”, – констатував він.
До теперішнього часу вилов риби в РФ склав 2 млн 686 тис. тонн, що на 3,8% нижче рівня минулого року. Це пов’язано з незадовільним ходом лососевої путини.
Як повідомив І.Шестаков, на 19 серпня в Далекосхідному басейні виловлено 211 тис. тонн лососів, що на 35% менше, ніж у 2012 році.
За підсумками путини вилов може скласти 320-330 тис. тонн, що менше прогнозованого рівня. “Путина йде з запізненням, риба підходить пізно”, – констатував глава Росрибальства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас