Банк Швейцарії стримує зростання франка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Швейцарії стримує зростання франка

Валюта
379
Національний банк Швейцарії продовжить стримувати зростання франка, принаймні найближчі два роки, на тлі того як економічне відновлення в сусідній єврозоні набирає обертів.
Більше трьох чвертей респондентів з 23 економістів, опитаних Bloomberg, вважають, що Центральний банк продовжить утримувати курс на рівні 1,2 швейцарського франка за 1 євро як мінімум до 2016 р.
Цюріхський фінансовий інститут встановив мінімальний обмінний курс три роки тому на тлі боргової кризи в єврозоні, пославшись на ризик дефляції і рецесії.
Відновлення 18 країн єврозони сповільнилося в II кварталі, і президент Європейського центрального банку Маріо Драгі заявив, що процентні ставки залишаться на нинішньому низькому рівні тривалий період часу.
“До тих пір поки ЄЦБ не підвищить ставки, до тих пір Центробанк Швейцарії не буде нічого міняти, – заявив Девід Мармет, економіст з Zuercher Kantonalbank. – ЄЦБ дуже обережний у своїх діях, і це вказує на те, що час, коли швейцарці почнуть щось міняти, поки не прийшов”.
Згідно з опитуванням 39% респондентів упевнені, що НБШ продовжить утримувати ставки як мінімум до 2016 р, при цьому 44% не очікують зміни раніше 2017 р.
Збереження слабкого зростання в єврозоні спонукало економістів пересунути момент, коли регулятор може змінити мінімальний обмінний курс.
Глава швейцарського Центробанку підкреслив в інтерв’ю Die Weltwoche, що курс буде стримуватися в “найближчому майбутньому”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас