Султан Брунею має намір купити готель Plaza в Нью-Йорку і ще два об'єкти за $ 2 млрд - джерела — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Султан Брунею має намір купити готель Plaza в Нью-Йорку і ще два об'єкти за $ 2 млрд - джерела

Нерухомість
288
Dorchester Collection, оператор готелів класу “люкс”, що належить державній інвесткомпанії султанату Бруней Brunei Investment Agency, розраховує придбати один з найвідоміших готелів Нью-Йорка Plaza Hotel, пише Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела.
За їх словами, фірма має намір купити у індійської Sahara Group цей готель, а також два інших об’єкта нерухомості – Dream Hotel в нижній частині Манхеттена і Grosvenor House Hotel в престижному районі Лондона Мейфейр – за $ 2 млрд.
Аналітики відзначають, що придбання Plaza Hotel султаном може негативно відбитися на репутації нью-йоркської пам’ятки. Азійська держава сталf об’єктом жорсткої критики світової спільноти за введення шаріатських законів у травні 2014 року, за якими, зокрема, передбачається страта за гомосексуалізм або перелюб.
“Природно, така покупка призведе до масових протестів і розмов про бойкот, як це вже було в Лос-Анджелесі”, – сказав глава консалтингової фірми Lodging Advisors Шон Хеннессі, посилаючись на дії активістів проти готелю Beverley Hills, що також належить султану.
Правозахисна організація Human Right Campaign вже виступила проти потенційної угоди. “Ми закликаємо жителів Нью-Йорка донести до султана одну просту думку: “Іди робити бізнес в іншому місці”, – йдеться в заяві організації.
Plaza Hotel, існуючий вже 107 років, є одним з найзнаменитіших готелів “Великого яблука”. Він згадується в масі творів літератури і кіно, зокрема, у книзі “Великий Гетсбі” Френсіса Скотта Фіцджеральда і фільмі “На північ через північний захід” Альфреда Хічкока. У готелі зупинялися Марлен Дітріх, Мерілін Монро і “Бітлз”, тут же відзначала весілля сестра Джона Кеннеді Патриція. Ціни за номер починаються від $ 1 тис. за ніч.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас