Продажі апельсинового соку в США впали до історичного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі апельсинового соку в США впали до історичного мінімуму

Аграрний ринок
505
Роздрібні продажі апельсинового соку в США впали до мінімуму, оскільки дуже популярний раніше ранковий напій втрачає привабливість в очах покупців, повідомляє MarketWatch.
Американці купили 34,96 млн галонів соку за чотири тижні, що завершилися 2 серпня, що на 9,2% менше показника за порівнянний період минулого року, свідчать дані Nielsen. Даний обсяг є найнижчим всю за історію ведення розрахунків з січня 2002 року.
Роздрібні продажі апельсинового соку досягли річного максимуму в 48,63 млн галонів 18 січня цього року, оскільки на тлі суворої зими американці купували більше багатого вітаміном С напою. Однак з тих пір продажі безперервно знижувалися, наголошується в повідомленні дослідницької фірми Nielsen.
На думку аналітиків, все більшу частку на ринку займають енергетичні напої, кава в банках, а також інші соки.
Крім того, зниженню популярності апельсинового соку сприяють високі ціни. Вартість галона соку 2 серпня досягла нового рекорду в $ 6,44, що на 4,1% перевищує рівень рік тому.
Підвищення цін зумовлене, в тому числі, найнижчим урожаєм апельсинів у Флориді за останні 29 років через бактеріоз, який викликає передчасне падіння фруктів з дерев. При цьому аналітики очікують подальшого погіршення ситуації в наступному сільськогосподарському році, який почнеться 1 жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас