Білорусь забезпечить транзит в Україну 15 тис. тонн голландського бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь забезпечить транзит в Україну 15 тис. тонн голландського бензину

Енергетика
511
Білорусь в серпні забезпечить транзит близько 15 тис. тонн голландського бензину в Україну, повідомив посол Білорусі в Україні Валентин Величко на прес-конференції в Києві.
“Пішла на зустріч наша країна (Білорусія – ред.), щоб в Амстердамі (Голландія) закупити нафтопродукти, поставити танкером їх в Вентспілс (порт в Латвії – ред.), потім цистернами порядку 15 тис. тонн бензину в цьому місяці поставити в Україну. Ми розуміємо, наскільки це важливо, як це сьогодні необхідно”, – сказав він.
Нагадаємо, що в даний час на українському ринку спостерігається напружена ситуація з надходженнями палива. Одна з причин – позачергова зупинка на ремонт білоруських НПЗ.
Величко також озвучив, яку частку займає Білорусь у поставках палива в Україну. “Ми сьогодні маємо близько 20% українського ринку по бензину, і десь близько 60% по дизелю. У підсумку це порядка 40%”, – повідомив посол, водночас додавши, що підвищення цін на паливо в Україні не залежить від білоруської сторони. “Сама Білорусь не має енергетично-нафтової бази. 22 млн тонн нафти поставляє нам Росія безмитно. І наші два нафтопереробних заводи Мозирський і Новополоцький її переробляють. Ми переробники… Самі ціни на ринку встановлюють ті, хто реалізують”, – повідомив Величко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас