Німеччина: ЄС не слід драматизувати російську заборону на імпорт - РФ довго не протягне без нього — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина: ЄС не слід драматизувати російську заборону на імпорт - РФ довго не протягне без нього

Аграрний ринок
1400
Міністр сільського господарства ФРН Крістіан Шмідт упевнений, що “Росія не зможе довго витримувати свою заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з низки країн, у тому числі країн Євросоюзу”.
“Рівень самозабезпечення продуктами сільського господарства в Росії не перевищує 60%. Наприклад, їй не вдасться самотужки вирішити питання з нестачею молочної продукції”, – заявив політик в інтерв’ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
Європейському союзу “не слід драматизувати російську заборону на імпорт”, вважає Шмідт, наслідки для європейських аграріїв будуть, за його словами, “несуттєвими”. Він називає передчасними вимоги компенсацій виробникам сільгосппродукції, але підкреслює, що “тим не менше, в разі необхідності така допомога, звичайно, буде надана”.
Між тим, додає видання, міністр сільського господарства федеральної землі Нижня Саксонія Крістіан Майер набагато більш стурбований російською забороною на імпорт європейської продукції. Його побоювання викликає падіння цін на сільгосппродукцію. “Молоко, фрукти, овочі і м’ясо, які раніше експортувалися з сусідніх з Німеччиною країн до Росії, тепер хлинули на німецький ринок, що, в свою чергу, може стати проблемою в самому найближчому майбутньому”, – наводить слова міністра InoPressa.ru.
На початку вересня міністри сільського господарства країн Євросоюзу обговорять поточний стан справ. До цього часу, як заявив Шмідт, Єврокомісія зможе підготувати дані, що стосуються довгострокових перспектив експорту сільгосппродукції. Проте до цього моменту міністр зустрінеться в Бонні з міністрами сільського господарства Польщі та Франції для того, щоб “виробити спільну стратегію”.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас