"Турбоатом" закупить російські титанові трубки на 338,3 млн руб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Турбоатом" закупить російські титанові трубки на 338,3 млн руб

Казна та Політика
934
ВАТ “Турбоатом” (Харків), найбільший в Україні виробник турбінного устаткування, уклало контракт з ТОВ “Энерготранс” на закупівлю титанових зварних прямошовних труб на суму 338,3 млн руб. (близько 123 млн грн за курсом НБУ – ред.) виробництва ВАТ “Корпорация ВСМПО-АВИСМА” (обидва – Росія).
Як повідомляється на сайті “Турбоатома”, титанові трубки будуть у виробництві третього конденсатора турбіни потужністю 1000 МВт для блоку №3 Балаковської АЕС (Росія), що виготовляється “Турбоатомом”.
“Він буде виконаний за технологією, яка вперше була розроблена і застосована підприємством чотири роки тому – з охолоджуючими трубками з титанових сплавів, завдяки чому підвищилася економічність турбінного обладнання, продовжено термін його експлуатації і міжремонтний період”, – наголошується в повідомленні.
Протягом 2010-2014 років “Турбоатом” закуповував трубки з титанових сплавів виробництва ВСМПО-АВІСМА для енергоблоків №2 і №4 Балаковської АЕС та енергоблоків №3, №4 Ростовської АЕС.
“Титанові трубки, вироблені за межами РФ, не сертифіковані в компанії “Росатом”, яка є замовником конденсаторів. На сьогоднішній день ще жодне підприємство України не виготовляє таку продукцію”, – пояснюється в повідомленні.
“Турбоатом” – єдиний в Україні виробник турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій. Спеціалізується на виробництві турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, парогазового устаткування та іншого енергетичного обладнання.
У січні-червні 2014 року підприємство збільшило чистий прибуток в 3,4 рази до аналогічного періоду 2013 року, до 675,71 млн грн, його чистий дохід зріс на 37,1% – до 1 млрд 036,3 млн грн.
Корпорація ВСМПО-АВІСМА – найбільший в РФ виробник титану, що входить в “Ростехнологии”. У 2013 році виручка компанії склала 46,13 млрд руб. (на 13,1% більше, ніж роком раніше), чистий прибуток 7,45 млрд руб. Корпорація експортує 70% продукції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас