Компанії Європи виплатили акціонерам рекордні дивіденди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії Європи виплатили акціонерам рекордні дивіденди

Фондовий ринок
332
Компанії Європи виплатили глобальним інвесторам до кінця червня рекордні дивіденди за три місяці, передає The Financial Times. За даними дослідження Henderson Global Investors, загальна сума виплат склала $153 млрд, що майже на одну п’яту більше порівняно з аналогічним періодом 2013 року.
Це кращі показники по дивідендах в регіоні за останні п’ять років, протягом яких подібний аналіз проводиться на регулярній основі. Найбільше зростання (близько 30%) показали французькі компанії, високі показники продемонстрували Швейцарія та Іспанія. Більш низькі результати виявилися у німецьких компаній.
Ще одним регіоном, що показав істотне зростання по дивідендах за три місяці, стала Японія, де загальна сума виплат досягла $25,2 млрд (це майже на одну п’яту більше, ніж в аналогічний період минулого року). Американські компанії продемонстрували зростання по дивідендах на 13,8%, британські – майже на 10%.
Нагадаємо, індекс Українських компаній на Варшавській біржі нещодавно обновив історичний мінімум. На початку серпня WIG Ukraine опустився до 298,07 пунктів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас