ЗМІ: влада США схвалили покупку Lenovo підрозділу бюджетних серверів IBM за $ 2,3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: влада США схвалили покупку Lenovo підрозділу бюджетних серверів IBM за $ 2,3 млрд

Фондовий ринок
274
Комітет з іноземних інвестицій США схвалив операцію IBM з продажу свого підрозділу бюджетних серверів китайській Lenovo за $ 2,3 млрд, пише The Wall Street Journal.
“Сторони з нетерпінням чекають закриття угоди”, – прокоментували в прес-службі IBM.
В результаті операції у власність Lenovo перейде бізнес з випуску серверів на архітектурі x86. Зокрема, сімейство серверів System X і блейд-системи BladeCenter і Flex.
Разом з тим IBM продовжить випускати ПО для серверів. Компанія також збереже за собою лінійку мейнфреймів System Z, сервери на архітектурі Power і бізнес з випуску серверних систем зберігання. Згідно з умовами операції, Lenovo виплатить $ 2,07 млрд готівкою, решта – цінними паперами.
Як зазначає видання, для Lenovo ця операція дозволить конкурувати на ринку корпоративних серверів з Hewlett-Packard і Dell. Американська IBM сфокусується на своєму основному профілі і позбудеться збиткового підрозділу.
Про те, що Lenovo планує купити підрозділ бюджетних серверів IBM стало відомо в січні 2014 року. Підрозділ x86 включає сервери сімейств System Х, BladeCentre і Flex System. Як відзначає Bloomberg, вартість угоди в $ 2,3 млрд найвища за всю історію Lenovo.
У 2005 році Lenovo купила у корпорації IBM бізнес з випуску персональних комп’ютерів за $ 1,75 млрд.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас