Банкопад в Росії триває: відкликані ліцензії ще у 3-х банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкопад в Росії триває: відкликані ліцензії ще у 3-х банків

Фондовий ринок
1852
Банк Росії з 18 серпня відкликав ліцензії у трьох банків: пермського Екопромбанка, владикавказької Арт-банку і РНКО «Розрахунковий банківський центр». У всіх банках введена тимчасова адміністрація, повноваження чинного керівництва скасовані.
Кредитні організації припиняють свою діяльність з 18 серпня у зв’язку з «невиконанням федеральних законів про банківську діяльність, а також нездатністю задовольнити вимоги кредиторів за грошовими зобов’язаннями».
“Экопромбанк” проводив високоризиковану кредитну політику, пов’язану з розміщенням коштів в низькоякісні активи», – йдеться в повідомленні Центробанку. В результаті не було забезпечено своєчасне виконання зобов’язань перед кредиторами та вкладниками. Крім того, за даними регулятора, керівники і власники кредитної організації, яка займала двісті шістьдесят третє місце в банківській системі Росії, не вжили заходів щодо нормалізації її діяльності та відновлення фінансового становища.
Відносно «Арт-Банку», який займав займав 674-е місце в банківській системі, зазначається, що він також проводив високоризиковану кредитну політику і «не створював адекватні прийнятим ризикам резерви на можливі втрати по позичковій заборгованості». «При цьому КБ “Арт-Банк” надавав у Банк Росії недостовірну звітність і не виконував приписи наглядового органу про відображення в ній свого реального фінансового становища», – йдеться в повідомленні Центробанку.
РНКО «Розрахунковий банківський центр» не дотримувався вимоги законодавства у сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму в частині прийняття належних заходів щодо ідентифікації клієнтів. «Крім того, протягом 2013 кредитна організація була залучена в проведення сумнівних операцій, пов’язаних з виведенням коштів за кордон, загальний обсяг яких перевищив 8 млрд руб.», – йдеться в повідомленні ЦБ. РБЦ заснований в 2008 р. За величиною активів на 1.08.2014 кредитна організація займала 849-е місце в банківській системі Росії. Банк не є учасником системи страхування внесків.
В 2014 році Банк Росії почав масово відкликати ліцензії у комерційних банків, розгорнувши зачистку банківського сектора. Серед організацій, що позбулися ліцензії, було кілька установ з російського топ-100.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас