GE може продати Electrolux підрозділ з випуску побутової техніки, що оцінюється в $2 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GE може продати Electrolux підрозділ з випуску побутової техніки, що оцінюється в $2 млрд

Фондовий ринок
284
Американська General Electric (GE) Co. веде переговори зі шведською компанією Electrolux AB про продаж свого бізнесу у сфері випуску побутової техніки, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.
За словами джерела, продаж підрозділу може принести GE не менше $2 млрд.
Інтерес до цього бізнесу проявляє і компанія Quirky Inc., яка була утворена лише п’ять років тому і займається випуском споживчих товарів на основі ідей інтернет-спільноти.
За словами джерел, Quirky може подати заявку про купівлю підрозділу GE спільно з фондами прямих інвестицій, включаючи Blackstone Group LP, і розраховує придбати контрольний пакет акцій, зберігши невелику частку за GE.
Підрозділ GE в сфері випуску побутової техніки, що існує вже близько 100 років, виставлено на продаж вдруге у зв’язку з тим, що керівництво американської компанії прагне сфокусуватися на промислових операціях.
“GE оцінює широке коло стратегічних ініціатив щодо нашого бізнесу в сфері випуску побутової техніки, в тому числі веде переговори з Electrolux та іншими зацікавленими сторонами”, – заявив представник GE Сет Мартін.
Electrolux підтвердила свій інтерес до купівлі підрозділу GE, зазначивши, що гарантій здійснення угоди немає.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас