Держдеп США назвав Путіна «єдиним туристом у Криму» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держдеп США назвав Путіна «єдиним туристом у Криму»

Світ
686
Офіційний представник Держдепартаменту США Мері Харф назвала президента Росії Володимира Путіна «єдиним туристом у Криму». Про це вона заявила на прес-брифінгу у Вашингтоні, повідомляється на сайті зовнішньополітичного відомства США.
Харф зазначила, що туристична індустрія і економіка Криму зазнала серйозної шкоди, після того як півострів був приєднаний до Росії.
За даними властей Криму, з початку року на півострові побували близько 2 млн туристів. Очікується, що до кінця року його відвідають максимум 3 млн осіб (торік Крим відвідали майже 6 млн туристів).
Як заявляв у липні радник тимчасово виконуючого обов’язки глави республіки Рустам Теміргалієв, відновлення турпотоку до Криму на колишній рівень в 5-6 млн туристів щорічно станеться в 2017-2018 роках.
14 серпня Путін, виступаючи перед депутатами Держдуми, запевнив: Росія «зробить все, що від неї залежить, для того щоб конфлікт був припинений якомога швидше, щоб в Україні перестала литися кров».
Президент зазначив, що у своїй зовнішній політиці Росія збирається керуватися принципом миролюбності і не буде «з бритвою носитися по всьому світу і махати цією бритвою» [президент мав на увазі використання збройних сил].
Говорячи про приєднання до Росії Криму, Путін заявив, що республіка може «зіграти унікальну об’єднуючу роль для Росії, стати свого роду історичним джерелом примирення червоних і білих, для того щоб ми остаточно залікували рани, нанесені нашому народу драматичним розколом XX століття».
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас