Росія продовжує бракувати імпортний алкоголь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія продовжує бракувати імпортний алкоголь

Світ
673
У відомстві знайшли в американському бурбоні «хімічні речовини, невластиві складу віскі».
Про це стало відомо з повідомлення, розміщеного на сайті російського відомства.
Управлінням Росспоживнагляду по Свердловській області проводяться позапланові перевірки з відбором зразків віскі: «Джек Деніел’с Теннессі віскі» (виробник «Джек Деніел Дістіллері» («Jack Daniel Distillery»), США), «Спиртовий напій «Джек Деніел’с Теннесі Хані Лікер» (виробник «Джек Деніел Дістіллері»(«Jack Daniel Distillery»), США), «Джим Бім. Американський віскі. Бурбон» (виробник «Джеймс Б. Бім Дістіллінг Ко», США).
У Росспоживнагляді повідомили, що їх фахівцями проведена оцінка відповідності маркування продукції, супровідних документів (декларації про відповідність, довідок до митної декларації) та експертиза продукції.
Російське відомство встановило, що оборот алкогольної продукції («Джек Деніел’с Теннессі віскі», «Джим Бім. Американський віскі. Бурбон») здійснюється з маркуванням, що не відповідає встановленим вимогам, – у частині відсутності російською мовою типу віскі в залежності від складу використовуваної у виробництві сировини, що конкретно і достовірно характеризує реалізований продукт, розкриває його природу, місце походження, дозволяє відрізняти даний продукт від інших; відсутність інформації про терміни витримки віскового дистиляту, з якого виготовлений напій, про місце знаходження виробника.
Також в обороті виявлена ​​продукція (віскі «Джек Деніел’с Теннессі віскі» («Jack Daniel Distillery»), США) без оцінки на відповідність Єдиним санітарним вимогам, як цього вимагає російське законодавство, при цьому на маркуванні заявлено про відповідність Єдиним санітарним вимогам.
В Росії вважають, що відсутність декларування продукції створює загрозу заподіяння шкоди життю або здоров’ю громадян.
Крім того, в зразку алкогольної продукції «Спиртовий напій «Джек Деніел’с Теннесі Хані Лікер» на базі лабораторії ФБУЗ «Центр гігієни і епідеміології в Свердловській області» ідентифіковані хімічні речовини, невластиві складу віскі, що є порушенням п. 5 п.п. 1.3., розділу 1, глави 2 Рішення Комісії Митного союзу від 28.05.2010 N 299 «Про застосування санітарних заходів в Митному союзі».
Управлінням Росспоживнагляду по Свердловській області продовжується проведення перевірок, господарюючі суб’єкти викликані на складання протоколів про притягнення до адміністративної відповідальності, вживаються заходи щодо встановлення обсягів продукції, що знаходиться в обороті, з метою накладення арешту.
Нагадаємо, 4 серпня Росспоживнагляд виявив небезпечні речовини в американському бурбоні «Kentucky Gentleman» виробництва «Barton 1792 Distillery».
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас