Польща розраховує експортувати фрукти і овочі на білоруський ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща розраховує експортувати фрукти і овочі на білоруський ринок

Аграрний ринок
194
Країни обговорили співпрацю у сфері сільського господарства, а також обмін товарами цього сектора.
Польські постачальники овочів і фруктів розраховують на співпрацю з Білоруссю, щоб заповнити втрати через заборону Росії на поставки продуктів з Євросоюзу. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на міністерство сільського господарства і розвитку села Польщі.
У відомстві зазначили, що після візиту глави міністерства до Мінська, до кінця серпня в Білорусь поїде група виробників сільгосппродукції, щоб обговорити розширення двостороннього товарообміну.
Глава польського сільськогосподарського відомства Марек Савицький зазначив, що в ході переговорів, що відбулися з білоруськими партнерами, обговорювалася інтенсифікація співробітництва в сфері сільського господарства, а також обмін товарами цього сектора.
Згідно з досягнутими домовленостями, в найближчі дні відбудуться зустрічі ветеринарних інспекторів двох країн, щоб обговорити питання подальшої взаємодії та продовольчої безпеки.
Білорусь – третій після Росії і України економічний партнер Польщі серед пострадянських країн. За даними польського міністерства економіки, в 2012 році республіка експортувала в Білорусь товари на загальну суму 1,6 млрд доларів.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас